[Bug 46206] New: Altium Designer 17 account sign in fails as of 3.19

classic Classic list List threaded Threaded
10 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 46206] New: Altium Designer 17 account sign in fails as of 3.19

Wine - Bugs mailing list
https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=46206

            Bug ID: 46206
           Summary: Altium Designer 17 account sign in fails as of 3.19
           Product: Wine
           Version: 3.19
          Hardware: x86-64
               URL: https://s3.amazonaws.com/altium-release-manager/Altium
                    _Designer_17/OfflineSetup_Altium_Designer_Public_17_1_
                    9.zip
                OS: Linux
            Status: UNCONFIRMED
          Severity: normal
          Priority: P2
         Component: -unknown
          Assignee: [hidden email]
          Reporter: [hidden email]
      Distribution: Ubuntu

Account sign-ins are broken in Altium Designer 17.1.9 (and probably other
releases) as of Wine 3.19.

Steps to reproduce:

1. Launch Altium Designer.

2. Close floating window (Storage, etc.) which will likely trigger an error
(probably bug #39765 which I'll verify later)

3. At MyAccount/License Management page click "Sign in" link

4. At "Account Sign In" dialog (which can get stuck behind main window) enter
anything for user name and password, check the "I have read and understand the
warning" privacy invasion checkbox, then the "Sign in" button.

Expected behavior:
Dialog box closes then reappears a moment later when sign-in fails.

Wine 3.19-3.21 behavior:
Dialog closes then an "Out of memory" error dialog is displayed.


Installation:

1. Download the offline installer from the URL (3.6GB).  Extract to
subdirectory.

2. winetricks -q corefonts dotnet461 mdac28 win7

I used winetricks 20180815-next.  Verified NET Runtimes with
netfx_setupverifier-20180517.exe.  Manually triggered GAC rebuild via ngen.exe
since winetricks didn't seem to do so and it cluttered up the logs when it
randomly started on its own.

3. Run the Altium installer.  To save time deselect the optional items.


Other:
There's a nuisance rundll32.exe error at start-up reporting "This application
could not be started".  It doesn't seem to be related to this bug although I
haven't found the cause of it yet.

--
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 46206] Altium Designer 17 account sign in fails as of 3.19

Wine - Bugs mailing list
https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=46206

Jeff D. Hanson <[hidden email]> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
           Keywords|                            |download, regression

--- Comment #1 from Jeff D. Hanson <[hidden email]> ---
Note that a 32-bit WINEPREFIX was used (WINEARCH=win32).

--
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 46206] Altium Designer 17 account sign in fails as of 3.19

Wine - Bugs mailing list
In reply to this post by Wine - Bugs mailing list
https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=46206

--- Comment #2 from Jeff D. Hanson <[hidden email]> ---
Created attachment 62885
  --> https://bugs.winehq.org/attachment.cgi?id=62885
Working 3.18 log (+relay,+tid,+msgbox,+url,+urlmon)

--
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 46206] Altium Designer 17 account sign in fails as of 3.19

Wine - Bugs mailing list
In reply to this post by Wine - Bugs mailing list
https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=46206

--- Comment #3 from Jeff D. Hanson <[hidden email]> ---
Created attachment 62886
  --> https://bugs.winehq.org/attachment.cgi?id=62886
Failing 3.19 log (+relay,+tid,+msgbox,+url,+urlmon)

--
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 46206] Altium Designer 17 account sign in fails as of 3.19

Wine - Bugs mailing list
In reply to this post by Wine - Bugs mailing list
https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=46206

--- Comment #4 from Jeff D. Hanson <[hidden email]> ---
Fails with staging 3.21 also.

--
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 46206] Altium Designer 17 account sign in fails as of 3.19

Wine - Bugs mailing list
In reply to this post by Wine - Bugs mailing list
https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=46206

alex freudenberg <[hidden email]> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |[hidden email]

--- Comment #5 from alex freudenberg <[hidden email]> ---
Hi Jeff. I cannot reproduce that. (Usually, I'm logged in when DXP starts.)

Logged off, inserted a wrong username / password combination and clicked the
"Sign in" button. Windows disappears and reappears half a second later, saying
"Invalid combination" above the username field.

After inserting the right combination and signign in, the window disappears and
the license management page shows that I'm signed in.

$ wine --version
wine-3.21 (Staging)

$ winetricks list-installed                                                    
Using winetricks 20180815 - sha256sum: ... with wine-3.21 (Staging) and
WINEARCH=win32                                                  
corefonts
mdac28
remove_mono
dotnet40
win7
vcrun2010
vcrun2005
fontsmooth=rgb
msxml3
msxml4
msxml6

--
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 46206] Altium Designer 17 account sign in fails as of 3.19

Wine - Bugs mailing list
In reply to this post by Wine - Bugs mailing list
https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=46206

--- Comment #6 from Jeff D. Hanson <[hidden email]> ---
I have:

andale
arial
comicsans
courier
georgia
impact
times
trebuchet
verdana
webdings
corefonts
mdac28
w_workaround_wine_bug-34803
remove_mono
w_workaround_wine_bug-34803
remove_mono
w_workaround_wine_bug-34803
remove_mono
w_workaround_wine_bug-34803
remove_mono
winxp
dotnet40
dotnet45
w_workaround_wine_bug-38959
dotnet46
dotnet461
win7

Comparing to your configuration I see vcrun* and msxml* but not dotnet > 4.0
(Altium 17.1.9 includes 4.6.1).

To see if any of these differences were responsible I added them incrementally
starting with msxml3.  That native component by itself fixed the problem.

--
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 46206] Altium Designer 17 account sign in fails as of 3.19

Wine - Bugs mailing list
In reply to this post by Wine - Bugs mailing list
https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=46206

Huw Davies <[hidden email]> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |[hidden email]
          Component|-unknown                    |msxml3

--- Comment #7 from Huw Davies <[hidden email]> ---
Setting component to msxml3 since using native apparently works around the
issue.

In the absence of a bisect, a +msxml log (using builtin msxml3) would be a good
next step.

--
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 46206] Altium Designer 17 account sign in fails as of 3.19

Wine - Bugs mailing list
In reply to this post by Wine - Bugs mailing list
https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=46206

--- Comment #8 from Jeff D. Hanson <[hidden email]> ---
Created attachment 63244
  --> https://bugs.winehq.org/attachment.cgi?id=63244
msxml debug log from 4.0-rc5 staging

--
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 46206] Altium Designer 17 account sign in fails as of 3.19

Wine - Bugs mailing list
In reply to this post by Wine - Bugs mailing list
https://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=46206

[hidden email] changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |[hidden email]

--
Do not reply to this email, post in Bugzilla using the
above URL to reply.
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.